Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014

Γάμος: Σύμβαση ή όνειρο

Γάμος:Ελιξίριο μακροβιότητας


Ο γάμος παραμένει ομπρέλα χρήσιμη για τις μελλοντικές καταιγίδες του βίου.

............................
......................Η ζωή των νεονύμφων, όμως, θα κυλήσει στο μέλλον, στα επόμενα 50 χρόνια, όπου όλα συνεχώς αναδομούνται, θεσμοί και άνθρωποι, βιολογικά και ψυχικά. Στον κυκεώνα των ανακατατάξεων μόνον η πνευματική συμβατότητα των συμβαλλομένων και η προδιάθεση συντροφικότητας είναι πιθανόν να τους διασώσει. Πρέπει να σταθούν ικανοί, αν και συνεχώς μεταλασσόμενοι, να συνοδοιπορούν. Παντρειά είναι συμπόρευση και κατανόηση για μισό αιώνα, ανάμεσα στις συμπληγάδες πέτρες ενός κόσμου όπου όλα αλλοιώνονται, καταρρέουν και
ανακυκλώνονται.
Η μακροβιότητα αλλάζει και την πεμπτουσία του γάμου. Ο έγγαμος βίος πλέον καλύπτει τα δύο τρίτα της υπόλοιπης ζωής μας. Σ’ αυτά τα χρόνια, ο κυριότερος συντελεστής ευτυχίας είναι τα παιδιά και το πώς αυτά συμπεριφέρονται στους γονείς τους. Τα παιδιά πάντα αντιγράφουν συμπεριφορές, συνήθειες, λόγια και πράξεις των γονέων. Η μεταγραφή, όμως, στην ψυχή τους μπορεί να πάρει θετικό ή αρνητικό αντικατοπτρισμό. Αν αυτή η μεταγραφή αποτύχει, ο γάμος δεν έχει κανένα νόημα και οι ζωές όλων κυλούν στην κόλαση.

........................
Η ζωή είναι ρέουσα πραγματικότητα. Ο γάμος, ως κοινωνικός θεσμός ή ευλογημένο μυστήριο, συνοδεύει τον άνθρωπο από την εποχή των πρωτοπλάστων, ωστόσο οι διαφοροποιήσεις που θα παρουσιάσει στο μέλλον θα αντικατοπτρίζουν εκείνες των μελλονύμφων. Αυτοί θα έχουν πολύ υψηλότερη νοημοσύνη και διαφορετική νοοτροπία. Τα πάντα θα είναι απόρροια της ηλεκτρονικής εκπαίδευσης. Ήδη, οι πλουτοπαραγωγικές πηγές ενέργειας και ισχύος στις μέρες μας μετοίκησαν από τις πετρελαιοπηγές και τα ορυχεία στο θρανίο του μικρού ανθρωπάκου με το PC μπροστά του.
Η παιδεία μορφώνει και ομορφαίνει τη ζωή.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Κείμενο: Dr Στέφανος Καραγιαννόπουλος Καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό HOMME
διαβάστε ολόκληρο το άρθρο:http://sciencearchives.wordpress.com