Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019

Γιάννης Αντωνόπουλος – West End : Σειρά φωτογραφιών που καταγράφουν τη νυχτερινή ζωή των δυτικών προαστίων

Παρουσίαση φωτογραφικού  project του Γιάννη Αντωνόπουλου από τη www.lifo.gr
Το West End είναι μια νυχτερινή καταγραφή των δυτικών προαστίων της μητροπολιτικής Αθήνας.
Τα δυτικά προάστια καταχωρούνται στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας.
Αποτελούν το πιο πυκνοκατοικημένο συγκρότημα της πόλης, καταλαμβάνοντας σημαντικό ποσοστό της βιομηχανικής παραγωγής, ενώ ταυτόχρονα είναι ένας τόπος έντονων αντιθέσεων.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας η πόλη μετατρέπεται σε σκηνικό.
Μικρά «γεγονότα» βρίσκονται σε αναμονή∙ ένα άδειο γήπεδο ποδοσφαίρου, κιβώτια που μένει να φορτωθούν, στεφάνια που δεν έχουν τοποθετηθεί περιμένουν το φως της ημέρας.
Η σειρά επιχειρεί να δείξει τι συμβαίνει στην πόλη όταν φαίνεται να μην συμβαίνει τίποτα, τι περνά απαρατήρητο στο φως της μέρας αλλά αναδεικνύεται όταν οι φρενήρεις ρυθμοί της σταματούν.
Ο Γιάννης Αντωνόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Έμαθε την τεχνική της φωτογραφίας δίπλα στον πατέρα του, φωτορεπόρτερ, Αντωνόπουλο Γιώργο.
Παρακολούθησε σεμινάρια αισθητικής και ιστορίας της φωτογραφίας στον Φωτογραφικό Τομέα του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α) όπου, από το 2015 ως σήμερα είναι Εισηγητής.
Έχει συμμετάσχει σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το 2019, του απονεμήθηκε το βραβείο Athens Photo World για τη σειρά South East of Eden.
Πηγή: www.lifo.gr